Luxemburgban is szükség van a szociális bérlakásra

A megfizethető lakhatás nem csak hazánkban, de Luxemburgban egyenesen álomnak számít.

Az elmúlt években számos szociális bérlakás programot indítottak el, amelyben az állam jelentős részt vállalt. A hatályos kormányzati fenntarthatósági kritériumoknak megfelelően ezek az ingatlanok energiatakarékos faszerkezetes épületek, amelyek célja a megfelelő áron történő lakhatás biztosítása a szegényebb polgárok részére.

Olvass tovább

Maryam Island

Maryam Island

A Maryam Island Sharjah belvárosában található, ahonnan tökéletes kilátás nyílik az Arab-tengerre. A vízparti fejlesztéstől szomszédos Dubai emirátusai könnyen megközelíthetőek, Dubai Nemzetközi Repülőtere 12 kilométer távol van. Az ingatlan átadása 2020 tavaszán várható.

Olvass tovább

A lakosság többsége uniós támogatást igényelne a lakáskorszerűsítéshez

A lakosság 94 százaléka indokoltnak tartja, hogy legyen uniós pályázati támogatás a magyar otthonok energetikai korszerűsítésére – derül ki a Magyar Energiahatékonysági Intézet (MEHI) és az Energiaklub felméréséből.

A kormány november végi határozatában úgy rendelkezett, hogy a lakosság energiahatékonysági fejlesztéseit uniós pályázati források helyett csak hitelekkel fogja ösztönözni.

Olvass tovább

Forrásbevonásra lenne szükség a lakásépítési piac élénkítésére

Szakértők szerint a lakásépítési piac élénkítéséhez további források bevonására lenne szükség.

A KSH hétfőn azt közölte, hogy elmozdult a mélypontról a lakásépítés, az idén az első három hónapban 1692 új lakás épült, 51 százalékkal több, mint egy évvel korábban, a kiadott lakásépítési engedélyek száma 1654 volt, ami 20 százalékos növekedés a 2013. január-márciusihoz képest.

Olvass tovább