Prágai utazás, Prága látnivalók

Prága egy csodálatosan szép, és hangulatos, rengeteg sok történelmi nevezetességet kínáló város, itt ráadásul a turisták a legkiválóbb cseh söröket kóstolhatják meg, a prágai látnivalók mellett. A cseh fővárosban mintegy 25 híres és nagyon látványos nevezetességet talál az utazó.

 

Prága látnivalók

A prágai vár Európa legnagyobb várkomplexuma, a Guiness-rekordok könyvében leírtak szerint a vár, 570 méter hosszúságával és 130 méter szélességével a világon a legnagyobb ősi vár. A valaha uralkodó cseh királyok innen kormányozták az országot, ma itt kapott helyet a cseh köztársasági elnöki iroda. A történelem során háború, tűzvész pusztította, a felújítások és a történelmi korok váltakozása következtében nagyon változatos palotákat, erődítményeket, és templomokat építettek a régi vár mellé. Csodás kilátás nyílik a várból a városra, ez is vonzó a turisták számára. A varázslatos hangulatú prágai várnegyed megtekintése szinte kötelező nevezetességnek számít azoknak akik Prágában járnak.

 

Prágában a nevezetességeknél olvasható, hogy milyen tömegközlekedési eszközön lehet oda eljutni, információt ad az adott látványosságok nyitva tartási idejéről, és a belépőjegy árakról.

Sokak szerint a Szent Vitus székesegyház magát a prágai várat jelenti. Ez valóban igaz, mert Prága egyik legtipikusabb, legismertebb épülete, amely szinte egész Prágából látható.

A székesegyház Prága, és az egész ország legnagyobb, és legfontosabb egyházi épülete, itt koronázták meg a cseh királyokat, és királynőket.

 

A Szt. György bazilika csodálatos építmény, kívül – belül lenyűgöző látványosságot nyújt.

A Hradzsin főtéren számos szép barokk, és reneszánsz palota és egy templom áll.

Különleges és nagyon hangulatos Prága legkisebb utcája az Arany utca. Az ide épített kevés, pici házacskákat melyekbe leginkább törpe növésűek férnek be érdemes megcsodálni.

 

Prága szállás

Prága szállás tekintetében igencsak jól ellátott város. A legjobb ár-érték arányú prágai szállásokat itt érdemes lefoglalni. Ebben semmi meglepő nincsen, Csehország fővárosa bővelkedik látnivalókban, múzeumokban, Közép-Európa talán legszebb nagyvárosa, ráadásképpen isteni a sör és a knédli is. A prágai vár, a Hradzsin, a Szent Vitus székesegyház és a Tyn templom olyan látnivaló, amit egyszer az életben mindenkinek meg kell csodálni. És itt csak a leghíresebb látnivalókat említettük! Aki a szálláshelyen szeretne takarékoskodni az utazás során annak Prága szállás tekintetében jelentheti azt, hogy valamelyik egyetem kollégiumába vesz ki szobát.

További utazási tippek

Ciprus nyaralás