Cserkeszolo-strandfurdo

6 családbarát fürdő Magyarországon, ahol a legkisebbek kívánságai is teljesülnek

Ami nem mindegy egy családi nyaralás esetében: vajon el kell csomagolnunk a fél gyerekszobát vagy megfelelő felszereléssel, biztonságos és szórakoztató programokkal várnak a fürdőben? A Termálfürdők összeállítása hat remek példát mutat be.

1. Sárvári Gyógy- és Wellness Fürdő

Az ország nyugati csücskében, a Sárvári gyógyfürdőben igazi gyerekbirodalom fogad – színes vízi attrakciók: babacsúszdával és egyéb játékokkal tarkított bébi-pancsoló, színes gyermek-kalandmedence várja az apróságokat. Ha már elég a pancsolásból, megszáradva a játszóházat vehetik be a kicsik. A szülőket pelenkázó-helyiség, baba-mama szoba, baba-melegedő és baba-konyha (mikroval és bébiétel melegítővel) segíti.

sárvár gyógyfürdő

2. Kehida Termál Gyógy- és Élményfürdő

Egy Balaton-közeli településen hotellal összenőtt fürdőkomplexum fogad minket a Kehida Termálfürdőben. A Kehida Termál Hotelben babák fogadására is felkészültek: babaágy, pelenkázó, és fürdetőkád, cumisüveg- és bébiétel melegítő – és még hosszan sorolhatnánk – a mindennapokban is elérhető. Természetesen a fürdő is biztosítja a családosok elvárásait: bébipancsoló bébicsúszdával, baba-mama pihenő nyugágyakkal, szoptatósarokkal, pelenkázóval, játékokkal. A kellemes nyaralást egy leégés biztosan el tudja rontani, itt olyan apróságra is figyeltek, hogy a szabadtéri gyermekmedencét napernyővel árnyékolják.

Kehida Termál és Élményfürdő Kehidakustány

3. Virágfürdő Kaposvár

Irány Dél-Dunántúl! A Virágfürdő Kaposváron a régió egyik legnagyobb komplexuma sokezer négyzetméter vízfelületen élményelemekkel, gazdag csúszdaválasztékkal, gyógyvízzel és terápiás részleggel, szaunaparkkal, uszodával várja a különböző korosztályokat.

Ahol a legkisebbek kívánságai is teljesülnek: a pancsolók csúszdával, szárazon a gyerekkuckóban alkothatnak, játszhatnak az apróságok. Az anyukákat pelenkázó, külön mosdó, zuhanyzó és elkülönített szoptatósarok segíti.

Kaposvár Virágfürdő

4. Napfényfürdő Aquapolis Szeged

Mi a Baba Mama Világ Szegeden? Kifejezetten a legkisebbek és szüleik számára kialakított terep (kiságy, pelenkázó, szoptatófotel, mikrohullámú sütő).
A nagyobbak a 4 szintes, labirintusszerű játszóházban tombolhatnak, vagy a nyugodt játéksarokban rajzolhatnak.
A Napfényfürdő Aquapolis vízben is jó: bébimedencék, gyerekmedencék és bababúszás közül lehet választani.

5. Aquaworld Budapest

Impozáns történelmi fürdők mellett egy viszonylag új komplexum, az Aquaworld Budapest is várja a családosokat, sőt kisgyerekekkel is bátran kilátogathatunk. Szabadtérben és fedett térben egyaránt pancsolókban, medencékben lubickolhatnak a gyerekek. A Bongo Kids Club gyerekbirodalomban csúszda, mászófal, labdamedence, mini házikó, akadálypálya és szakképzett gyermekfelügyelet színesíti a kínálatot.
A gyerekek ellátásához szükséges felszerelés is elérhető a fürdő területén.

Aquaworld budapest

6. Zalakarosi Gránit Gyógyfürdő

Ahol a gyerekvilág hősei fogadják a családokat. A kisebbek barlangjáratokban, vízpermetet locsoló kapuk és virágok alatt bujkálhatnak, vagy játszóház és animátorok kötik le őket. A nagyobbak sem unatkoznak a Zalakarosi Gyógyfürdőben: víziágyukkal vívhatnak csatát, mászófalon, mini-kalandparkban, különböző hosszúságú és életkornak megfelelő csúszdákon edzhetik bátorságukat, ügyességüket. Még az egészen kicsik ellátására is gondoltak: az anyukák, apukák könnyedén meg tudják melegíteni az ételt az erre a célra szolgáló konyhában, továbbá gyermektusoló, szoptatóhelyiség és pelenkázó is rendelkezésre áll.

Zalakaros Gyógyfürdő

Forrás:itthon.hu, termalfurdok.com

További gyógyfürdők
Budapest Fürdőváros: gyógyfürdők Budapesten
Megújult a harkányi gyógyfürdőkórház
Egyedülálló fürdők: négy különleges gyógyfürdő Magyarországon
A termálvízben és gyógyfürdőkben a stressz is oldódik