Foghúzás, avagy mentsük meg, ami menthető!

foghuzas

Nagyon sokan vannak azon az elven, hogy nem jelenthet problémát, egy-két lyukas, vagy rossz fog, ha nem kezeltetik, hiszen dönthetnek a foghúzás mellett, ha nem vállalják a gyökérkezelést. Szerencsére azonban egyre többen gondolják úgy, hogy érdemes harcolni a fogainkért. És sajnos vannak az olyan esetek, amikor a foghúzás mégis indokolt, nem lehet megmenti töméssel. További részletekről tájékozódjon az Ectoderma honlapján.

A legtöbb ember ettől a beavatkozástól fél a legjobban, hiszen már a neve is hozzájárul a félelem kialakulásához: foghúzás.

foghúzás

Egy kis történelem

Régebben a foghúzás számított a legrettegettebb beavatkozásnak, hiszen hiányában volt a mai modern érzéstelenítő szereknek. Napjainkban mindez már kiküszöbölhető, így teljesen fájdalommentes a foghúzás, köszönhetően a fogorvosoknak. További információnkért látogasson a Fogabc weboldalára!

Olvass tovább

Vérvételre készülsz? A legfontosabb dolgok, amikre előtte oda kell figyelni!

vérvétel

Mint a diagnosztika egyik legalapvetőbb formája, a vérvétel már rutin vizsgálatnak számít mind a páciens, mind a laborszemélyzet számára. Bár invazív megoldás, minimális kellemetlenséggel jár, amit a gyerekek is, egy kis édes kárpótlás fejében, bevállalnak. Gyakori alkalmazása ellenére, amikor vérvételre kapunk beutalót, kicsit megilletődve állunk: “Akkor most nem szabad enni előtte?” “Egy kis mézes tea beleférhet?” “Délután 15 óráig ne egyek?” A válaszok relatívak. Nézzük, mikor mi a helyes válasz!

Olvass tovább