Tölcsérjázmin teleltetése

Tölcsérjázmin

Vannak olyan mediterrán növények, amelyek rendkívül dekoratívak, ezért igen népszerűek. Sajnos azonban a hazai klímán gondot okoz a tartásuk, különösen a téli átteleltetésük. A tölcsérjázmin egyike azoknak a szemet gyönyörködtető kúszónövényeknek, amelyik nem télálló, így hibridjei nálunk általában egyéves dézsás növényként funkcionálnak.

Olvass tovább

Sziklakerti növények

kardvirág

Most hagymás és gumós növényekről fogok írni, mégpedig eléggé közismert növényekről. Talán nem kellene, de hátha valami új információm is akad az olvasók számára. Szándékaim szerint folytatom majd ezt a sort is. Legközelebb ismét másfajta növények kerülnek ismertetésre.

Olvass tovább

Medencefedés korszerű technológiával

medencefedés

Miért is érdemes beruháznia medencéje befedésére. Elsőre talán egy felesleges esztétikai megoldásnak tűnik csupán, de ha jobban meggondolja, egy professzionálisan kivitelezett medencefedéssel, családi úszószezonja akár több hónappal is meghosszabbodhat. A következőkben, a medencefedési termékek hazai piacvezetője, az Alukov Hungária korszerű medencefedési termékeit mutatjuk meg. Ez alapján eldöntheti, hogy valóban jó befektetés-e egy medencefedés az úszómedencéjére.

Olvass tovább

Házfelújítás ősszel? Ezekre figyelj oda!

ablakcsere

Nincs az az évszak, amikor a felújítás nem jó ötlet. Sokan azt gondolják, hogy kizárólag a nyári meleg alkalmas arra, hogy a lakás/ház újratervezése megvalósuljon. Ez azonban tévedés. Az ősz is tökéletes periódus, sőt mi több, a legtöbb terv télen is tető alá hozható! Na jó, a tetőcserét éppenséggel tényleg nem jó ötlet az esős hónapok valamelyikére időzíteni, viszont ezen kívül még tucatnyi feladat marad, ami akár az ősz közepén is kivitelezhető.

Olvass tovább

Levendula nevelése cserépben és balkonládában

A levendulát pár évvel ezelőtt még a kártékony moly elleni védekezésül használták, manapság pedig az egyik legnépszerűbb növény, gyakorlatilag egyetlen mediterrán hangulatú kertből és romantikus teraszról sem hiányzik. Kérdés, hogy a kerttel nem rendelkezők is nevelhetnek-e ablakban, vagy balkonon levendulát.

Olvass tovább

Épületenergetikai auditálás

energetikai tanusitvany

Energetikai mérnökeink komplett létesítmények, üzemek, önkormányzati épületek, energiagazdálkodásával, veszteségfeltárásával energetkai auditálásával és megvalósithatósági tanulmányterveinek elkészítésével is foglalkoznak. További részletek az ujbudastudio.hu weboldalán.

Mi az auditálás fogalma?

Olvass tovább

A lakosság többsége uniós támogatást igényelne a lakáskorszerűsítéshez

A lakosság 94 százaléka indokoltnak tartja, hogy legyen uniós pályázati támogatás a magyar otthonok energetikai korszerűsítésére – derül ki a Magyar Energiahatékonysági Intézet (MEHI) és az Energiaklub felméréséből.

A kormány november végi határozatában úgy rendelkezett, hogy a lakosság energiahatékonysági fejlesztéseit uniós pályázati források helyett csak hitelekkel fogja ösztönözni.

Olvass tovább