fcbarcelona

Fc Barcelona 2020 téli transzfer szezon: Egészen kis pad

Véget ért a januári átigazolási időszak, s a nagy bajban levő FC Barcelonának nem sok babér termett. Pedig a világ egyik legnagyobb és leggazdagabb klubja elől és hátul is jelentős erősítésre szorul. A nyero-tippek.com segítségével elemeztük a Barca téli transzfer időszakát.

fcbarcelona

Mindenki kikosarazta a Barcát

A Barca egyik legnagyobb problémája, hogy legendás 9-ese, Luis Suarez térdműtéte miatt előre láthatólag május közepéig nem léphet pályára és nincs pótlására megfelelő gólerős megoldás a kispadon. Több név is felvetődött pozíciója betöltésére, de hiába cikkeztek az újságok nap mint nap aláírt szerződésekről, csak nem lett eredménye az alkuknak. A valenciai csatár, Rodrigo tűnt a befutónak, de a Barca csak kölcsönbe szerette volna nyárig, így viszont nem jött létre az egyezség, különösen, hogy a Valencia 70 millió eurót kért a nem éppen fiatal csatárért. Akik hosszú távú megoldást jelentettek volna, azokat pedig a klubjaik nem engedték el a télen, az érintett csapatok még a BL-ben szerepelnek és ez nagyobb motivációt jelentett számukra, mint a felkínált euromilliók. Lautaro Martinez az Interből, de még Olivier Giroud és Pierre-Emerick Aubameyang neve is felbukkant a lapokban, sőt, állítólag Richarlisonért 100 millió eurót ajánlottak, de ezt az Everton visszautasította.

17-en maradtak a keretben

Gondolná az ember, ha már nem sikerült igazolni, akkor a maradékból kell okosan gazdálkodni, ám a vezetőség alaposan megritkította a csapatot. Alena, Todibo, Wague és Carles Perez is távozott – 17-en maradtak a keretben. Perez nem sok játéklehetőséghez jutott az utóbbi időben, pedig ígéretesen indult a karrierje a nagycsapatban és ha már góllövő-inségben szenvednek, tartaléknak mindenképp jó lett volna. Ugyan Luis Suarez pótlását írtuk a legnagyobb kihívásnak, de legalább ennyire fontos lenne a hátsó alakzat megerősítése is, évek óta a védelem a csapat egyik leggyengébb pontja. Ehhez képest a nemrég vásárolt Todibo-t és Wague-i is elengedték, pedig szakmai és szurkolói körökben is csettintettek a fiatal francia BL-beli Inter elleni játékára.

fcbarcelona

Remények

Végül igazoltak két játékost a gránitvörös-kékek Trincao és Matheus Fernandes személyében, de mind a ketten majd csak nyáron csatlakoznak, így marad ez a szűkös keret a szezon hátralévő részére. Quique Setien, a csapat edzője a fenti problémák megoldására a B-csapatot és a fiatalokat említi. Riqui Puig eddig is kapott bizalmat, és Collado, vagy épp Araujo is bevetésre vár a felnőtt csapat bajnoki meccsein. És ott van még az “üveglábú” Dembelé, akinek játékára lapinformációk szerint két hét múlva már számítani lehet, de a lassan három éve igazolt csatár többet volt betegszabadságon, mint edzésen. Lehet, hogy ezt a szezont már most el kell engednie a katalánoknak?