bodrum

Bodrum, a török riviéra egyik legnépszerűbb turistacélpontja

Sokak szerint Bodrum az Égei tenger partján fekvő városok legszebbike. Bodrum egy bűbájos törökországi uticél, nem véletlenül lett az egyik legfelkapottabb üdülőváros Törökországban. A város mindig lüktet és nyüzsög, igazi pezsgő tengerparti nyaralóhely, sokszor hasonlítják Saint Tropezhez. Bodrum persze nem egy metropolisz inkább egy elragadó kisváros, gyönyörű és egyszerű hófehér házakkal. A tengerparti sétányon pálmák sorakoznak, éttermek, bárok, kávézók hívogatják a turistákat.

Bodrum természeti értékekben igen gazdag, csodaszép tengerparttal, hegyekkel, dombokkal, erdőkkel fogadja a turistákat. Ha kicsit kimozdulunk a város zajából fantasztikus narancsligetekben, olivaligetekben andaloghatunk. Bodrum tengerpartjain lehetőség van számtalan vizisport kipróbálásra, kikötőjében természetesen vitorlás bérlés vagy hajóbérlés is lehetséges.

bodrum hajóbérlés

Bodrum időjárás

Bodrum klímája nagyon kellemes, enyhe a tél és forró száraz a nyár. A legmelegebb hónap itt a július, amikor nem ritka a 36 celsius fokos meleg sem, ami igazából csak a tengerparton elviselhető. A tengervíz augusztusra melegszik fel a legjobban , ilyenkor eléri a 25 celsius fokos hőmérsékletet is. Nagyon jó hír, hogy augusztusban annak a valószínűsége, hogy esni fog az eső gyakorlatilag nulla százalék. Bodrum mediterrán éghajlata lehetővé teszi, hogy az év nagy részében alkalmas legyen nyaralásra és fürdőzésre.

bodrum

Bodrum legszebb strandja

Bodrum legszebb strandja a Karaada Beach, mely a Karaada sziget tengerpartja. A Karaada sziget fekete szigetet jelent, de ettől ne ijedjünk meg, strandja elképesztően szép. A fekete nevet a szigeten található gyógyító hatású iszapról kapta, melyet a legendák szerint Kleopátra is szívesen kent magára. A strand körülbelül hat kilométerre van Bodrum városától. Karaada sziget Bodrum „hullámtörője”, óvja Bordum partjait.

Bodrum legfontosabb látnivalója

Szent Péter Vár
A várat a 15. században építették, ma Bodrum belvárosát ékesíti, a város legjelentősebb kulturális és történelmi látnivalója. A várban található egy múzeum, egy szabadtéri színház és egy érdekes kincstár is, itt a tengerből kiemelt kincsek sorakoznak. A vár öt toronnyal rendelkezik és egy csodaszép, gótikus stílusban épített kápolnával.

bodrum vár