Három legfelkapottabb romkocsma Budapesten

A tömegturizmus erősödésével egyre nehezebb dolga van az utazóknak, miközben a városokat járják, hogy megtalálják azokat a turisztikai attrakciókat, amelyekből képet kapnak a helyiek, az ott élő emberek hangulatáról is, és egyben benyomást szerezhetnek a város atmoszférájáról.  A Budapest belvárosában a bulinegyedben kialakított romkocsmák egyre népszerűbbek a külföldiek és a hazai fiatalok körében. A Free Pub Crawl Budapest weboldal segítségével összegyűjtöttük azokat a jó helyeket, ahol hamisítatlan romkocsma hangulatban élhető át a budapesti belváros hangulata.

 

Instant

A 2017-től Budapest egyik legikonikusabb szórakozóhelye ismét megnyílt immáron az Akácfa utcában. Az új helyszínt a Fogas ház épülete adja, de sikerült megőrizni az eredeti profilját és hangulatát, de még az eredeti hely látványvilágát is túlszárnyalták. Az új helyszínen nemcsak a dekoráció lett szürreálisabb, de jóval több, és változatos táncteret alakítottak ki az elektronikus tánczenét kedvelők örömére. Az Instant nemcsak varázslatos kerthelyiséggel rendelkezik, de a pinceszinten kialakított terek is izgalmas felfedezést kínálnak.

Kőleves kert

A Kazinczy utcában lévő Kőleves kert hangulata sokakban felidézi a békés vidéki kocsmafeelinget. Sok helybelinek ez a kedvenc belvárosi helye, mert itt egy jó kis étterem is található a régi kóser húsüzem helyén, ahol pénztárcabarát árakon, hétköznapokon akár egy jó húsos és vegetáriánus ebédmenüt is felszolgálnak. A kertjében hinták lengedeznek, színes kerti székeiben a város legeldugottabb zugában érezhetik kellemesen magukat az idelátogatók. Sokan bringával érkeznek, és hűvösebb estéken akár takarókkal felvértezve lehet lazítani.

 

Rácskert

A bulinegyed artériájában, a Dob utcában található a Rácskert, amely nélkül hiányos lenne a romkocsmák listája. A helyet a The Times beválasztott Budapest öt legjobb romkocsmája közé. A falat graffitik színes látványa dobja fel, a fesztiválszerű hangulatot, és péntekenként népzenészek húzzák a talpalávalót, ropogós ritmust a táncházalóknak. De érdemes a helyet meglátogatni akár ízletes streetfoodjaiért, jó söreiért is.